Εφαρμογές

Όλα τα δεδομένα που δημοσιεύονται στο geodata.gov.gr γίνονται αυτόματα διαθέσιμα μέσα από πολλαπλες Ανοικτές Διαδικτυακές Υπηρεσίες και APIs, δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να αναπτύξουν εφαρμογές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας. Μην ξεχνάτε ότι σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κατεβάσετε τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσετε όπως νομίζετε εσείς. Ωστόσο, γιατί να μην χρησιμοποιήσετε τις υπηρεσίες μας;

  • Τα γεωχωρικά δεδομένα απλοποιούνται. Δεν χρειάζεται να γίνετε ειδικοί στα γεωχωρικά δεδομένα, να εγκαταστήσετε και να διαχειριστείτε γεωχωρικές βάσεις δεδομένων, ή να εντρυφήσετε σε λεπτομέρειες σύνθετης γεωχωρικής επεξεργασίας. Το αναλαμβάνουμε εμείς για εσάς! Μπορείτε απλά να επικεντρωθείτε σε αυτό που θέλετε να αναπτύξετε και να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα κάποιου από τα παρεχόμενα API που σας ταιριάζουν. Δεν έχει σημασία αν αναπτύσετε μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, μια ιστοσελίδα ή μια εφαρμογή · έχουμε κάτι χρήσιμο για όλους.
  • Επεκτάσιμο και γρήγορο. Η υποδομή δεδομένων του geodata.gov.gr βασίζεται σε πολύ επεκτάσιμες και γρήγορες τεχνολογίες cloud, καθώς και συστήματα διαχείρισης για διανυσματικά, ψηφιδωτά και περιγραφικά δεδομένα. Στην πραγματικότητα, η υποδομή δεδομένων του geodata.gov.gr έχει σχεδιαστεί για να εξυπηρετεί πολύ σύνθετους επιστημονικούς φόρτους εργασίας μεγάλων δεδομένων (Big Data) που ξεπερνούν τις ανάγκες των περισσότερων προγραμματιστών.
  • API για όλους. Απλά αποφασίστε τί θέλετε να αναπτύξετε, με ποιές τεχνολογίες είστε εξοικιωμένοι και διαλέξτε το API που σας ταιριάζει! Επίσης, δεν έχει σημασία πόσο σύνθετες ή προχωρημένες είναι οι ανάγκες σας. Αν θέλετε απλά να ενσωματώσετε ένα χάρτη, τότε θα χρειαστείτε μερικές μόνο γραμμές κώδικα JavaScript. Έχετε ένα Διαδικτυακό GIS και θέλετε να επερωτήσετε τα δεδομένα μας; Τότε απλά χρησιμοποιήστε τα Web Feature Services (WFS) που παρέχουμε. Θέλετε κάτι ακόμα πιο σύνθετο; Χρησιμοποιήστε το API δεδομένων που παρέχουμε ή τα Web Processing Services (WPS) για να αποκτήσετε πρόσβαση σε προχωρημένες δυνατότητες ανάλυσης.

Ποιές Διαδικτυακές Υπηρεσίες και API μπορείτε να χρησιμοποιήσετε;